SGK 80 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor KPSS Yaş Eğitim Şartı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından farklı illerde istihdam edilmek üzere 80 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. KPSS, eğitim ve yaş şartları haberimizde.

SGK 80 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor KPSS Yaş Eğitim Şartı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türkiye geneli 550 sözleşmeli kamu personel alımı yapılacak. Alınacak bu kadroların 80 tanesi Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna açıldı. Bunlarında 25 tanesi ön lisans 55 tanesi de ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği kadrolar. KPSS 2022-6 tercih işlemleriyle başvurularını ÖSYM aday işlemleri üzerinden yapabilecektir.

KPSS Şartı Var Mı?

Adaylar başvuru yapabilmek için KPSS puanlarını kullanmak zorunda. Başvurular 2020 KPSS puanıyla yapılacak ön lisans mezunları KPSS P93 puan türüyle, ortaöğretim mezunnları ise KPSS P94 puan türüyle başvuru yapabilecektir. Başvuru için herhangi bir taban puan belirtilmedi.

Yaş Şartı Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular 18 Mart 2022 tarihinde başlayacak olup 24 Mart 2022 saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapabilecektir. başvuru ücreti 30 TL'dir.

Başvuru Genel Şartları

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10’uncu maddesine göre bu kadro veya pozisyonlarda çalıştırılacak personelde aşağıdaki şartlar da aranır:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.
  •  Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
  • 14’üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
  • Aynı Kanunun 11’inci maddesine göre; Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14’üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır.

Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır.

Özel güvenlik görevlilerine 5188 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde belirtilen yetki, zor kullanmanın son aşaması olarak silah kullanma yetkisini de kapsamaktadır. Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6136 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kuruluşlarından alınacak “silahlı özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadro ve pozisyonlarına atanacakların, ÖSYM’ce yerleştirilmelerini müteakip haklarında valiliklerce yapılacak güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması olumlu sonuçlandıktan sonra ilgili kurumlarca atamaları yapılacaktır

Başvuru Genel Bilgileri İçin: TIKLAYIN

Ortaöğretim Kadro Dağılımı İçin: TIKLAYIN

Ön Lisans Kadro Dağılımı İçin: TIKLAYIN

Nitelik Tablosu İçin TIKLAYIN

Başvuru Sayfasına Gitmek İçin TIKLAYIN