Sağlık Bakanlığı Yeni Dönem Personel Alımında İyi Haber 2021

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Paramedik alımı sayısında sevindiren haber geldi.

Sağlık Bakanlığı Yeni Dönem Personel Alımında İyi Haber 2021

Sağlık Bakanlığı Paramedik alımında müjdeli haber.

Sağlık Bakanlığı Personel Dağılım Cetvelinde bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikte, 112 istasyonlarında görev yapan paramedik sayısı artırıldı. Saglıkpersneli. com adlı sitede yer alan habere göre , değişiklikle ülke genelinde dün itibariyle 112 acil sisteminde  13 bin civarında paramedik kadrosu varken bugünden itibaren 112 acil sisteminde 23 bini aşan bir paramedik PDC' si oluşturulduğuna yer verildi.

YENİ ALIMLARA YANSIYACAK

Söz konusu haberde PDC sayısının  artmasının planlandığına da yer verildi. Bir birime yeni personel ataması yapılırken PDC doluluk oranlarına bakılıyor. Yine gerek il içi gerek il dışı tayinlerde binlerce boş paramedik kadrosu oluştu. Bu süreçte halen görevde olan bir paramedik ülke genelinde  artık istediği her ilde çalışabilir.  Alt bölge tayinleri, dönem tayinleri vb tüm kriterler paramediklerden yana olmuş olacak. Bugünden itibaren ülke genelinde tüm 112 istasyonlarında paramedikler için  % 50'ye yakın boş kadro oluştu. 

ALIMLARDA SAYI ARTACAK

Söz konusu düzenleme personel alımı sayısının artırılmasının da planlandığına yer verildi. Siz de aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğinzi bölümleri yazabilirsiniz.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN