Sağlık Bakanlığı Türkiye Geneli Hastanelere Personel ve İşçi Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı kamu personeli alımı hakkında önemli açıklama geldi. Bakan Fahrettin Koca, 81 şehirde bulunan hastanelere personel alımı yapılacağını söyledi. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Geneli Hastanelere Personel ve İşçi Alımı Açıklaması

Atama bekleyen sağlıkçıları sevindiren haber geldi.

Yüz binlerce sağlık personeli atama bekliyor. Özellikle son dönemlerde corona virüs bulaşan sayısının artması nedeniyle sağlık personellerine ihtiyaç duyuldu. Tüm Türkiye 'de sağlık personellerinin izinleri iptal edildi. Diğer kurumlarda 60 yaş üstü ve hamile , engelli personeller idari izinli sayılırken Sağlık Bakanlığı , tüm personellerin izinlerinin iptal edildiğini söyledi.

Atama bekleyen sağlıkçılar bu adreste: Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İHTİYAÇ FAZLA

Son günlerde artan ihtiyaç nedeniyle sağlık personeli alımı yapılması zaruret haline geldi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında yapılan toplantıda da sağlık perosneli alımları gündeme geldi. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'ya personel alımı yapılması talebini ilettiklerini söyledi. 

Önder Kahveci açıklamasında şunları söyledi:

"Toplantıda sürekliği vurguladığım sağlıkta 50 bin atama yapılmalı önerimi tekrar yineledim.

"Salgın sürecinin durumuna göre iş yükünün daha çok artarak, personel yetersizliğinin vahim sonuçlara neden olacağı durumların oluşmasının önüne geçmek adına acilen 50 bin genç sağlık çalışanının ataması yapılması için çalışmaların tamamlanması gereklidir. ” dedim.

Sağlıkta yeni atama konusunda toplantıda Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da açıklamaları olmuş olup konunun gündemlerinde olduğunu ifade etmişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile toplantı sonunda yaptım görüşmede Üniversite hastaneleri için 3 bin kadro verdiklerini, Sağlık Bakanlığı içinde bu konuda bir planlama olduğunu belirtmişlerdir. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğim."

MÜJDE GELDİ

Sağlık Bakanı 'nın yakınında olan isimlerden TBMM Gazetecisi Murat Polat, sosyal medya hesabı üzerinden sağlık personellerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Polat açıklamasında, "SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA ATANAMAYAN SAĞLIKÇILARA EN KISA ZAMANDA MÜJDE VERECEĞİZ" dedi.

İşte Polat 'ın o paylaşımı:

İŞÇİ ALIMI DA YAPILACAK

Personellerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı , 81 şehirde bulunan hastanelere sağlık işçisi alımı da yapacak. 

HANGİ BRANŞLARA ALIM OLACAK?

Alım yapılacak branşlar henüz açıklanmadı. Taleplerinizi iletmek için  TIKLA KATIL

Siz de aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz kadroyu ve atama sayısını yazabilirsiniz.

İŞÇİ VE PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN