Sağlık Bakanlığı Kamu Personel Alımında Kötü Haber

2020 yılında atama bekleyen sağlık personellerini üzen son dakika açıklaması geldi. TBMM'den gelen açıklamada, Şubat ayındaki 8844 kişilik alım dışında başka bir alımın gündemde olmadığına yer verildi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Personel Alımında Kötü Haber

Sağlık Bakanlığı 2020 personel alımında kötü haber.

Atama bekleyen sağlıkçıları üzen son dakika açıklaması geldi. Önceki gün TBMM 'de bir ziyaret gerçekleştiren Sağlık Profesyonelleri Platformu , burada bir basın açıklamasında bulundu. MHP Milletvekili Sefer Aycan 'ın da katıldığı basın toplantısında , atama bekleyen sağlıkçıları üzen açıklama geldi.

ŞUBAT AYINDA 8844 ATAMA

2019 yılında alınacağı belirtilen , ancak ikiye bölünen kamu personeli alımında ilk atama Aralık ayında oldu ve 8845 sağlık personelinin ataması gerçekleşti. Bu atamanın ikincisi Şubat ayında yapılacak ve 8844 kamu personelinin ataması yapılacak.

Basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının 18 bin kişilik atamasını 2019 yılından 2020 yılına aktarıldığını belirten Sefer Aycan, "Bu durum, umut içinde olan sağlık çalışanlarını ve sağlık hizmeti sunumunu da etkiliyor. Türkiye'de sağlık alanında ciddi bir insan gücü planlamasına ihtiyaç var." dedi.

Özel hastanelerin de yeteri kadar sağlık personeliyle çalışmadığını, emek gücünden tasarruf etmeye çalıştıklarını, çok az nitelikli personel ile işleri yürüttüklerini vurgulayan Aycan, kamunun da yeteri kadar istihdam yapmadığını ifade etti.

Aycan, "Sağlık Bakanlığı, bir an önce daha gerçekçi bir istihdam politikası gütmeli ve atama yapmalıdır. Gençlere bir kapı açılması gerekiyor." dedi.

SAĞLIK PERSONELLERİ VE ATAMA BEKLEYEN KADIN ERKEK SAĞLIKÇILAR  bu sayfada TIKLA KATIL

SPP'DEN AÇIKLAMA

Sağlık Profesyonelleri Platformu Aras Ali Altıntaş yaptığı açıklamada, TBMM'deki görüşmelerini ndetaylarını aktardı. Yetkililerle yaptığı görüşmede Sağlık Bakanlığı 'nın Şubat 2020 'de yapacağı atama dışında şimdilik başka bir alımın gündemde olmadığını söyleyen Aras Ali Altıntaş, bunun kabul edilemez olduğunu , 2020 yılında en az 30 bin sağlık personeli alımı beklediklerini söyledi.

ATAMA DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN