Sağlık Bakanlığı 8 Bin 844 Personel Alımı Kadroları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 kamu personeli alımında kadrolar Bakan Koca tarafından açıklandı. İşte alım yapılacak kadrolar ve başvuru tarihleri.

Sağlık Bakanlığı 8 Bin 844 Personel Alımı Kadroları Açıklandı

Bakan açıkladı: KPSS puanı ile 8844 personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada , 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak sağlık personeli atamalarına dair detaylara yer verdi. 

KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmenin detaylarını açıklayan Bakan Koca, "8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. Bu atamaların, vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun." dedi. 

İşte o açıklama:

Bakanlığımızın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

3 bin 762'si hemşire, bin 91 'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, opdyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarına alım yapılacak. 

Tercih kılavuuz ÖSYM'nin internet sitesi üzeirnden yayımlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleir arasında yapabilecek.  Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. 

Öte yandan 2020 yılı sözleşmeli sağlık personeli alımına esas planlama çalışmalarımızı bitirdik, pozisyon ihdası ve açıktan atama izni için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor.

Bu atamaların daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun.

Kılavuz geldiğinde bu adreste olacak. yeni sayfaya katılım isteği göndermek için TIKLA

Peki siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KILAVUZ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN