Sağlık Bakanlığı 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Bekleniyor

Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılı içerisinde 29 bin personel alımı yapılacağının açıklanmasının ardından, ilk etapta gerçekleşecek 12 bin kişilik sözleşmeli personel alımı için ilan bekleyişi başladı. Açıktan memur alımı, sözleşmeli personel, askeri personel alımı, İŞKUR üzerinden sürekli işçi alımları ve TYP kapsamında personel alımlarına ilişkin son dakika gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdürüyoruz.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Bekleniyor

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Bekleniyor

Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılında gerçekleştireceği personel alımı sayısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanlarıyla iftar programında yaptığı açıklamaların ardından netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık bakanlığı'nın 29 bin personel alımı için sürecin başlatıldığını, ilk etapta 12 bin kişilik sağlık personeli alımı yapılacağını, yıl içerisinde ise geri kalanının yapılacağını belirtti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık personelimizin sayısını da 1 milyon 11 bine ulaştırarak, sağlık sisteminin insan kaynağını güçlendirdik. Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. 2023 yılında toplamda 44 bin 400 yatak kapasiteli şehir hastanesini vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz." dedi.

İLKOKUL , LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİ İÇİN TIKLA VE KATIL.

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA

Bu açıklamadan kısa süre sonra ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir yazılı açıklama yayımlamıştı. Bakan Koca, "Hizmete yeni açılan veya açılacak olan sağlık birimlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi , sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izni uygun görülmüştür. İlk etapta; 6 bin 835 hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, prerfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde , bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden takip edilebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Alımlarda Mülakat Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılı içerisinde gerçekleştireceği sözleşmeli personel alımlarında KPSS'nin yanı sıra sözlü sınav usulüne geçileceği, bundan sonraki alımlarda mülakat yapılacağına yönelik haberlerin çıkması üzerine sağlıkçılar tedirgin olmuş, günlerce mülakata karşı tepki kampanyaları düzenlenmişti. Sağlık Bakanlığı'nca yapılan açıklama adayların da yüreğine su serpti. Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı daha önceki alımlarda olduğu gibi KPSS puanları baz alınarak yapılacak. 

KONTENJAN DAĞILIMI

12 Bin Sözleşmeli Personel Alımında Kadro Dağılımı Sağlık Bakanlığı'nın 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine göre gerçekleştireceği alımlarda kontenjan dağılımı da netleşiyor. Memurlar.net isimli internet sayfasında yer alan kontenjan dağılımı haberine göre dağılım aşağıdaki gibi olacak: 

  • Biyolog: 30
  • Ebe: 1.000
  • Çocuk Gelişimcisi: 32
  • Dil ve Konuşma Terapisti: 18
  • Diyetisyen: 160
  • Fizyoterapist: 400
  • Hemşire: 6.835
  • İş ve Uğraş terapisti: 21
  • Sağlık Fizikçisi: 22
  • Sağlık teknikeri: 2.592
  • Sağlık teknisyeni: 408
  • Sosyal Çalışmacı: 190
  • Perfüzyonist: 40
  • Psikolog: 170
  • Odyolog: 82

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA