PTT 2020 Memur Alımında Son Dakika Haberi

PTT 2020 yılı personel alımı için son dakika bilgisi geldi. On binlerce aday 5 binlik personel alımı beklerken PTT' nin daha az sayıda bir alım yapacağı bildirildi. İşte açıklama ve PTT personel alımı başvuru şartları.

PTT 2020 Memur Alımında Son Dakika Haberi

PTT personel alımında son dakika gelişmesi.

PTT personel alımı ile ilgili kulislerden flaş bir iddia geldi. On binlerce aday 5 bin PTT personel alımı ilanı beklerken , iddialara göre alım sayısının 2 bin 500 civarında olacağı bildirildi.

SON ALIM 2018 YILINDA OLDU

PTT personel alımında son ilan 2018 Mayıs ayında yayımlandı. Yayımlanan ilanda 5 bin personel alımı yapıldı. 

YENİ ALIM 2020 YILINA KALDI

PTT personel alımında yeni ilan 2020 yılına kaldı. PTT 'nin yanlış yönetmelik uygulaması nedeniyle 2019 yılında PTT personel alımı yapılmadı. Yönetmeliğin Kasım ayı sonunda Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından yeni ilan için hazırlıklar başladı.

İLK DETAYLAR GELDİ

Kulislerden edindiğimiz son dakika bilgilerine göre PTT 'nin 2 bin 500 personel alımı için ilan hazırlığına geçtiği bildirildi. 

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

PTT personel alımında , yönetmelik değişikliği sonrası güncel başvuru şartları şu şekilde oldu:

- Türk vatandaşı olmak.

- On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

- Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

- Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak.

- Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

- Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

- Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

- Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

- Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

- KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak.

PTT İLANINI BEKLEYENLER BU SAYFADA 

Kadın erkek PTT personel alımını bekleyenler bu sayfada >>> > TIKLA KATIL

PTT personel alımında mezuniyet şartı için TIKLAYIN

PTT İLANI GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN