Milli Eğitim Bakanlığı 750 Personel Alımı Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 750 personel alımı için sınav yapacağını duyurmuştu. Başvurular 16 Mayısta başladı. Başvurular 27 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 750 Personel Alımı Yapıyor

Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre il milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alınacak. Kadrolara yazılı ve sözlü sınavla personel alımı yapılacak. 26 farklı alanda yapılacak alımlar için sınav başvuru ücreti 160 TL’dir. Adaylar sınav ücretini ödedikten sonra 16-27 Mayıs tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresinden başvurularını yapabilecektir.

Başvuru Koşulları Neler?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak;

1) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere, başvuru tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile hâlen Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak,

2) 2022 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1987 ve sonrasında doğanlar sınava başvurabileceklerdir.)

3) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere öğretmenlikte 8 (sekiz) yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az 3 (üç) yıl Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapmış olmak şartları aranacaktır.

b) 8 (sekiz) yıllık sürenin hesabında resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Sınav Tarihi

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı sınavı 26 Haziran 2022’de saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır. Sınav tek oturum şeklinde yapılacaktır.

Adaylar başvuru için 160 TL sınav ücreti yatıracaktır.

Sözlü sınav 15-26 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da MEB Beşevler Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları ise 16 Eylül'de açıklanacak.

Atama Yapılacak Alanlar ve Kadro Sayıları

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /