Manisa Celal Bayar Üniversitesi KPSS'siz ve 50 KPSS ile 137 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. Farklı kadrolarda çalıştırmak üzere yapılan personel alımında başvuru bilgileri , başvuruların alınacağı sayfa ve başvuru detayları haberimizde.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi KPSS'siz ve 50 KPSS ile 137 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 137 personel alacak.

Bugün yayımlanan ilanda Manisa Celal Bayar Üniversitesi , farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 137 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS puan şartı olmadan ve KPSS 50 puan şartı ile yapılacak personel alımında başvuru bilgileri kamubulteni.com 'da.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda yer alan ek 2’nci maddenin (b) fıkrasına göre istihdam edilecek personellerde aranan başvuru genel şartları şu şekilde:

1- Başvuracak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır:

 a) T.C. Vatandaşı olmak.

 b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

 c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

 d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

 e) 657 Sayılı Kanun’un 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak.

1- Başvuracak adayların, başvurduğu nitelik kodunun karşısında yer alan aranılan niteliklerin tamamını taşıyor olması ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.

2- Eczacı pozisyonuna başvuracaklar hariç, 2018 yılı KPSS sınavına girmiş olmak. (Lisans mezunları için KPSS P3, Önlisans mezunları için KPSS P93, Ortaöğretim mezunları için KPSS P94 puanı esas alınacaktır. Adayların 2018 yılı KPSS puanının, başvurduğu nitelik kodunda aranan öğrenim şartına uygun olması gerekmektedir)

3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

4- Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması.

5- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi gereğince, “sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.

6- Eczacı pozisyonu için KPSS şartı aranmamakla birlikte, başvuruda bulunan aday sayısı ilanda belirtilen pozisyon sayısından fazla olması durumunda adaylara sözlü sınav yapılacak olup, kazanan adaylar sözlü sınav başarı puan sıralamasına göre belirlenecektir. Sözlü sınav yapılması durumunda; sözlü sınavın tarihi, yeri ve saati ilan sonuçları ile birlikte duyurulacaktır..

ALIM YAPILAN KADROLAR VE MEZUNİYET ŞARTI

BAŞVURU

İlana başvurular 20 – 27 Mayıs  (mesai bitimine kadar) tarihleri arasında Üniversitemiz “ilan.mcbu.edu.tr” adresindne yapılacaktır.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA