KPSS Tercihleri ile 3 Bin Sağlık Personeli Alımı Kadro Dağılımı ve Başvuru Tarihi Belli Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu ve 3 bin sağlık personeli alımı kadro dağılımı ile ilan tarihini kamuoyuna duyurdu.

KPSS Tercihleri ile 3 Bin Sağlık Personeli Alımı Kadro Dağılımı ve Başvuru Tarihi Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı 3 bin personel alımı kadro dağılımı belli oldu.

Sağlık Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 3 bin personel ataması yapılacak. KPSS tercihleri ile mülakatsız şekilde yapılacak personel ataması için açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan geldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada "İstanbul'daki sağlık tesislerimizde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 3 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz." dedi. 

KADRO DAĞILIMI

Bakan Koca 3 bin sağlık personeli alımı kadro dağılımını da verdi. Bakan en çok alımın 2302 ile hemşire olacağını söyleyerek, "Alımlar, 2 bin 302'si hemşire ve 606'sı sağlık teknikeri olmak üzere ebe, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve sosyal çalışmacı unvanlarında olacak." dedi.

İLAN TARİHİ BELLİ OLDU

İlan için başvurular 16 Haziran 2020 günü başlayacak ve 22 Haziran 'da sona erecek. Açıklamada, "Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandıktan sonra adaylar tercihlerini 16 Haziran - 22 Haziran 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Sözleşmeli sağlık personeli alımı duyurusu için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet sitelerini takip ediniz." denildi. 

"Yeni atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun" denildi.

Atama bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN