KPSS Ön Lisans 60, 61, 62, 63, 64 Puan ile Alım Yapan Yerler

Kamuya KPSS puanı ile her sene asker, memur, işçi, personel alımları yapılıyor. Peki KPSS'den 60 ile 64 arasında puan alan adaylar hangi yerlere başvuru yapabilir? İşte detaylar.

KPSS Ön Lisans 60, 61, 62, 63, 64 Puan ile Alım Yapan Yerler

60-61-62-63-64 KPSS ile memur alımı yapan yerler.

Ön lisans KPSS sonuçları için kritik gün geldi Sonuçları bekleyen yüz binlerce aday, alacağı puanla hangi kamu personeli alımlarında, memur alımlarına başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS'den 60, 61, 62, 63, 64 alan adayların başvuru yapabileceği kamu ilanlarına, kamu personeli alımı ilanlarının detaylarına yer verdik. Peki 60 KPSS ile alım yapan yerler hangileri? 61 KPSS ile nerelere başvurulur? 62 KPSS ile memur alımı yapan yerler hangileri? 63 KPSS ile nerelere başvuru yapabilirim? 64 KPSS ile hangi kurumlar alım yapacak? İşte detaylar. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

ÖN LİSANS KPSS 60-61-62-63-64 İLE BAŞVURU YAPILACAK MEMURLUKLAR

60-64 arasında KPSS puanı alan adaylar memurluk için biraz zorlanacak ve beklemesi gerekecek. Bu puan barajı ile kamuya personel, memur alımları az seviyede olmaktadır. Gerçi her KPSS puanı ile alımlar az seviyede ama o şimdinin konusu değil. Bu adaylar, üniversite hastanelerinin ve üniversitelerin KPSS puan sınırı olmadan, 55-60 KPSS puan sınır ile dönem dönem yapılan personel  ve işçi alımlarına başvuru yapabilecektir.

Öte yandan 50-55-60 KPSS puan şartı ile bazı belediyeler kadrolu kamu personeli, zabıta, itfaiye eri, şoför alımı yapmaktadır. Adaylar , belediyelerin bu ilanlarına da başvuru yapabilir. Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. Öte yandan Jandarma ve MSB de memur alımlarında KPSS puan sınırı istemez yada 50 veya 60 puan şartı ister. Bu adaylar, bu ilanlara da başvuru yapabilir. 

Diğer yandan adaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfurs Müdürlüğüne yapacağı 60 KPSS şartı ile memur alımına da başvurabilir. 112 acil servis istasyonlarına da adaylar başvuru yapabilir.

ASKER ALIMI

Asker alımları için ise 60 KPSS puan şartı istenmektedir. Bando sınıfı için ise askeriyere KPSS şartı istenmemektedir. Bu adaylar askeri alımlara başvuru yapabileceklerdir.

POLSİ ALIMI

Asker alımına başvuru yapabilen bu adaylar polis alımına müracaat edemiyor. POMEM polis alımında 65 KPSS puan şartı var. Sizce bu şart düşmeli mi? Yorum kısmı aşağıda. 

60-64 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN