KPSS Lise'den 65, 66, 67, 68 ve 69 Alanlar Hangi İlanlara Başvurabilir? İşte Memur Alımları

Lise KPSS puanı ile memur alımları yapılmaya devam ediliyor. Belediyeler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları bünyesine memur alımları yapılıyor. En az lise mezunlarından yapılan alımda hangi kurumlar 65, 66, 67, 68 ve 69 KPSS ile alım yapıyor? İşte detaylar.

KPSS Lise'den 65, 66, 67, 68 ve 69 Alanlar Hangi İlanlara Başvurabilir? İşte Memur Alımları

Lise KPSS'den 65, 66, 67, 68 ve 69 puan alan adaylar hangi memurluklara başvuru yapabilecek?

2020 yılı ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 24 Aralık 2020 Perşembe günü ÖSYM Başkanlığı tarafından duyurulacak. Sınav sonuçlarına saatler kala adaylar, alacakları puanla nerelere başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda kamuya lise KPSS ile yapılan memur alımlarının detaylarına yer verdik.

KPSS TERCİHLERİ İLE MEMUR ALIMI

30 Aralık günü ise 2020 KPSS puanı ile tercihler alınacak. KPSS tercihlerine , sınavdan geçerli bir puan alan tüm adaylar başvuru yapabilİR. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

BELEDİYELERE MEMUR ALIMI

Belediyelere yapılan kamu personeli , zabıta, itfaiye eri alımları KPSS ile yapılıyor. KPSS puan sınırı ise belediyeler tarafından belirleniyor. Belediyelere 55-60-65 puan şartı ile memur alımları yapılıyor. 

ÜNİVERSİTELERE PERSONEL ALIMI

Üniversiteler bünyesine yapılan kamu personel alımında KPSS puan sınırı yoktur. KPSS 'den geçerli bir puan alan , gerekli şartları taşıyan adaylar ilanlara başvuru yapabilmektedir.

KAMU İŞÇİSİ ALIMLARI

KPSS puanı ile kamuya işçi alımları yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine yapılan işçi alımlarında 60 KPSS sınırı vardır. 60 sınırını geçen adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilecek. 

DİĞER KURUMLARA MEMUR ALIMI

Lise mezunları arasından kamuya yapılan alımda Diyanet 50- 55 KPSS ile alım yaparken MSB ile jandarma-sahil güvenlik personel alımında KPSS puan sınrı ya olmaz ya da 60 olur. 

LİSE KPSS PUANI İLE ASKER POLİS ALIMLARI YAPILIR MI?

Lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile polis ve asker alımı olmaz. Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımlarına , YKS ile jandarma subay astsubaylığa ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. 

65-69 KPSS ile memur personel işçi alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN