KPSS-2022/11 Tercih Alma İşlemi Başladı 31.183 Personel Alımı Yapılacak Tercih Ücreti Belli Oldu

Son Dakika. KPSS-2022/11 tercih alma işlemi resmen başladı. Başvuru kılavuzu linki ve başvuru linki haberin sonunda.

KPSS-2022/11 Tercih Alma İşlemi Başladı 31.183 Personel Alımı Yapılacak Tercih Ücreti Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS 2022/11 tercih alma işlemi 30 başladı. Sözleşmeli personel alımı için KPSS 2022/11 başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda başvuruların 2022 KPSS puanlarıyla yapılacağı belirtildi ve başvurular saat 14.00 itibariyle başladı.

Başvurular için 65 yaşından küçük olma şartı bulunuyor. İllere göre kadro dağılımları belli oldu.

Tercih İşlemi Ne Zaman

Adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 30 Kasım 2022 tarihinde saat 14.00'te başlayacak; 5 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak

Başvuru Genel Şartları

1. kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası, aynı Kanunun 48 inci maddesi ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

2. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.

3. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

6. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Tercihlerle ilgili tüm detaylar tercih kılavuzunda yer almaktadır. Aşağıdaki bağlantı üzerinden tercih kılavuzuna ve illere göre kadro dağılımına, ve nitelik kodlarına ulaşabilirsiniz.

Tercih Ücreti Ne Kadar Hangi Bankalara Yatırılacak

ÖSYM tarafından tercih ücreti 30 TL olarak belirlendi. Tercih işlemi yapacak adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra 30 TL olan tercih ücretini yatıracaktır.

Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecek adaylar, aşağıdaki banka ve ATM’lerden de tercih ücretini yatırabilecektir.

- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

- Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KILAVUZU VE TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /