İstanbul Üniversitesi'ne Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Sağlık Personeli Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları

İstanbul Üniversitesi'ne ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden sağlık personeli alımları yapılacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi'ne Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Sağlık Personeli Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları

22 Kişilik kontenjan ayrıldığı görülen alıma başvuruların 15 gün içerisinde tamamlanacağına dikkat çekilirken, Perfüzyonist, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Pataloji Teknikeri, Anestezi Teknikeri, Ameliyathane teknikeri gibi unvanlarda alım yapılacağı görüldü. Resmi duyuruda adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarını da dikkatle incelemesi gerektiğine vurgu yapılırken, adaylarda aranacak genel ve özel şartlar şu şekilde sıralandı: 

ARANILAN ŞARTLAR
1-Yeni  Tip  Korona  Virüs  (COVİD-19)  Pandemi  süresince  şehirlerarası  ulaşımın  kısıtlı olması nedeniyle İstanbul ili sınırları içinde ikamet eden kişiler başvuru yapabileceklerdir.
2-Başvuracak  adaylarda  yukarıda  belirtilen  özel  şartlar  ile  657  sayılı  Kanunun  48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.
3-Herhangi  bir  Sosyal  Güvenlik  Kurumundan  emeklilik  veya  yaşlılık  aylığı  almıyor olmak.
4-Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dâhil) şartını kabul etmek.
5-Başvuracak  adayların  2020  Kamu  Personeli  Seçme  Sınavına  (KPSS)  girmiş  olmaları gerekmekte olup  Lisans için  2020  KPSS-P3;  Önlisans için  2020 KPSS- P93  ve  Lise  için  2020 KPSS- P94 puan türü esas alınacaktır.
6-5917 sayılı Kanunun 47. Maddesi’nin 5. Fıkrası (A)2 bendi gereğince, 4-B Sözleşmeli personel  olarak  çalışmakta  iken  istifaen  görevinden  ayrılarak  sözleşmesi  feshedilenler;  fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru sürecine dair yapılan resmi açıklamada, "Başvurular, ilanın Resmi Gazete ’de yayımlandığı günden itibaren 15 gün içinde (mesai saati bitimine kadar) https://pbys.istanbul.edu.tr/basvuruadresinden   online   olarak   yapılacaktır. Müracaat  sonunda  adayların  beyan  ettikleri  Kamu  Personeli  Seçme  Sınav  Sonuçları  ÖSYM Başkanlığından   kurumumuz   tarafından   teyit   edilecektir.   Gerçeğe   aykırı   beyanda   bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Posta ile ya da şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvuru tarihini geciktiren veya nitelikleri uygun olmayan adayların müracaatlarına işlem yapılmayacaktır." denildi.