HSK'ya Lise-Önlisans-Lisans Mezunlarından Büro Personeli Alımı Alınacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne lise-önlisans-lisans mezunlarından sözleşmeli büro personeli alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adayların KPSS ile ilgili şartları yerine getirmesi gerekiyor.

HSK'ya Lise-Önlisans-Lisans Mezunlarından Büro Personeli Alımı Alınacak

HSK'ya Lise-Önlisans-Lisans Mezunlarından Büro Personeli Alımı Alınacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne sözleşmeli büro personeli alımı gerçekleştirilecek.

Diğer kamu ve özel sektör iş haberlerini takip etmek için tıkla ve katıl.

HSK'dan konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere Hâkimler ve Savcılar Kurulu Personeli Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki tabloda adedi ve unvanı belirtilen boş pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puanı esas alınarak yapılacak yarışma (uygulamalı ve sözlü) sınav sonucuna göre toplam 25 sözleşmeli büro personeli alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verildiği görülürken, başvuru işlemlerinin 10 ile 14 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceği vurgulandı. 

BAŞVURU ŞEKLİ VE ZAMANI

Başvuru şekli ve zamanıyla ilgili HSK duyurusunda "Adayların www.hsk.gov.tr internet adresinde yer alan “2019 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Giriş Sınavı İş Talep Formu” temin edilerek ilgili tüm kısımları doldurmak suretiyle gerekli belgelerle birlikte aşağıda adresi belirtilen Hâkimler ve Savcılar Kuruluna şahsen veya buraya gönderilmek üzere Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına müracaat etmeleri gerekmektedir. (Adres: Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No: 36 Yenimahalle / ANKARA) Başvurular 10/06/2019 tarihinde başlayıp, 14/06/2019 tarihi mesai bitimi (saat:17:30’da) itibarıyla sona erecektir. Sözleşmeli Büro Personeli alımı Uygulama Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı olan 125 aday arasına girenler Uygulama Sınavına(Klavye Sınavı) katılmaya hak kazanacaktır. Uygulama Sınavı 29/06/2019 Cumartesi günü saat 09:00'da Hâkimler ve Savcılar Kurulu binasında yapılacak ve bu sınavda başarılı olanlar www.hsk.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Uygulama Sınavında başarılı olanlar için 03-04-05 Temmuz 2019 tarihlerinde saat 09:00’dan itibaren Hâkimler ve Savcılar Kurulu binasında Sözlü Sınav yapılacaktır." denildi.

GELİŞMELER HSK'NIN SİTESİNDEN TAKİP EDİLEBİLECEK

Başvuru sırasında gerekli belgeler, personel alımıyla diğer detaylar ve duyurular HSK'nın resmi sayfasından takip edilebilecek.