Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alacak (Mezuniyet, Yaş, KPSS ve Diğer Şartlar)

Diyanet İşleri Başkanlığı'na KPSS en az 60 puanla 46 yeni personel alımı yapılacağı bildirildi. Başvurularda sona geliniyor, DİB personel alımı başvuru genel ve özel şartları, başvuru için gerekli belgeler ve diğer detaylar kamu bülteni haber sitesinde...

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alacak (Mezuniyet, Yaş, KPSS ve Diğer Şartlar)

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 46 yeni personel alımı yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca geçtiğimiz yıl sonunda yapılan resmi duyuruda mühendis, mimar, şehir bölge plancısı ve astronom unvanları için personel alınacağı, ilgili alıma başvuru yapacak adayların 2018 KPSS'ye girmiş olması , mezuniyet ve diğer şartları da yerine getirmesi gerektiği bildirildi.  2018 KPSS'de puan sınırı 60 olarak belirtildi. Başvurular https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi adresi üzerinden doldurulacak başvuru formunun 22 Ocak 2019 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde herhangi bir il müftülüğüne şahsen yapılacağı belirtildi. DİB Personel alımı başvuru süreciyle ilgili aşağıdaki ifadeler yer aldı ; 

BAŞVURU SÜRECİ

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 08.01.2019–22.01.2019 tarihlerinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

*Yurtdışında bulunanlardan veya askerlik görevini yürütenlerden sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

2. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

3. Başkanlığımız (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),

2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),

3. 2018 yılına ait KPSS sonuç belgesi

4. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı,

* Belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.

* Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede yer alacaktır.

* Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

* Adaylar, başvuru ekranında ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde özgeçmişlerini yazacaklardır.

KONTENJAN DAĞILIMI VE MEZUNİYET ŞARTI

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA