Diyanet'e 60 Öğretmen Alınacak-İşte Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 60 öğretmen alımı yapılacağına yer verildi.

Diyanet'e 60 Öğretmen Alınacak-İşte Başvuru Şartları

Diyanet öğretmen alımı yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda KPSS 70 puan şartı ile 60 öğretmen alımı yapılacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine yapılan personel alımında başvuru şartları şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Kamu haklarından yoksun olmamak,

- Erkek adaylar için askerlik yapmış , askerlikle ilişiği olmamak veya tecilli olması,

- 2018 ve 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP121 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak,

BAŞVURU

İlana başvurular 4-17 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacak. Başvurular önce internetten yapılacak. İnternetten başvuru sonrası adaylar aşağıdaki evrakları teslim edecek.

T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), 2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), (e-Devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.) 3. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı

KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil, sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamamızı indirin.