Diyanet 50 KPSS ile 9500 Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 sözleşmeli kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı. 50 KPSS ile yapılan kamu personeli alımında başvuru şartları, kadro dağılımı ve başvuru ekranı kamubulteni.com 'da.

Diyanet 50 KPSS ile 9500 Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 memur alımı başvuru ekranı açıldı.

Geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruda, en az lise mezunu adaylar arasından 50 KPSS ile 9500 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. İlanda başvuruların 7 Şubat günü başlayacağına yer verildi. 7 Şubat 2019 Perşembe gününün gelmesi ile birlikte başvuru ekranı araştırılmaya başlandı. Biz de Kamubulteni.com olarak Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alımı başvuru şartlarına, kadro dağılımına ve başvuru ekranına bu haberimizde yer verdik.

KADRO DAĞILIMI

Diyanet 9500 sözleşmeli kamu personeli alımında kadro dağılımı ve mezuniyet şartı şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet 9500 sözleşmeli kamu personeli alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir. 

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,
  3. Unvan gruplarına göre; İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, (Müezzin-kayyım unvanına başvuracak lise mezunları için hafızlık belgesine sahip olmak)
  4. 2018 yılı KPSS  grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,
  5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
  6. Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak,
  7. Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,
  • Her aday sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.
  • Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

BAŞVURU

Diyanet 9500 sözleşmeli kamu personeli alımı başvurusu önce internet üzerinden daha sonra ise şahsen alınmaktadır. 15 Şubat tarihine kadar alınacak başvurular aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden yapılmaktadır.

Başvuru ekranı için TIKLAYIN

Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 07/02/2019–15/02/2019 tarihlerinde saat 08:30-16:30 arası şahsen müracaat edeceklerdir.

İl veya ilçe müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır

TÜM KAMU İLANLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN , PERSONEL ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN