Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı KPSS'siz-50 KPSS ile Personel Alımı Yapıyor (Sekreter-Şoför-Teknisyen-Gemiadamı)

Sağlık Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. KPSS puan şartı aranmadan ve 50 KPSS puanı ile yapılan personel alımında başvuru bilgileri, başvuru şekli ve detayları yazımızda.

Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı KPSS'siz-50 KPSS ile Personel Alımı Yapıyor (Sekreter-Şoför-Teknisyen-Gemiadamı)

Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı KPSS'siz , 50 KPSS ile personel alıyor.

Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda sekreter, şoför, tekniker, teknisyen ve gemi adamı kadrolarına personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puan şartı olmadan ve KPSS 50 puan şartı ile yapılan personel alımlarının başvuru bilgileri yazımızda.

İlanlar yayımlanıyor. Takipte kalmak için TIKLAYIN

DIŞİŞLERİ SEKRETER ALIMI

Dışişleri Bakanlığı, Muskat Büyükelçiliğinde münhal bulunan sekreter kadrosuna 1 sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. KPSS'siz yapılan alımda şartlar şu şekilde:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak,
3) En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
4) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
5) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
6) Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,
7) Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
8) Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
9) Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek. 

Başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte Büyükelçilik posta adresi olan, P.O. Box: 47 P.C.115 MSQ Muscat - Sultanate of Oman adresine ulaşacak şekilde  yapılacak.

1) Sınava katılma isteğini belirten başvuru dilekçesi (dilekçede, adres, telefon numarası, e-mail adresi gibi temas bilgilerine de yer verilmelidir)
2) Özgeçmiş (CV),
3) Türk pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfaların fotokopileri,
4) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,
5) Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışında
eğitim görmüş lise mezunları için Eğitim Ateşeliklerinden alınacak “denklik belgesi”)
6) Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge
7) Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi. Kadro dağılımı şu şekilde:

a)Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
b)Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c)5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
ç)Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak,
d)657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak.
e)Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
f)Son 1 (bir) yıl içerisinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilenlerden, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmemiş olması veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmemiş olmak,
g)Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,
h)Sınav sonucunda başarılı bulunan adaylarla, 24 saat esaslı çalışmaya engel olmadığını ve sağlık durumunu gösterir tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ibraz etmeleri kaydıyla sözleşme yapılabilecektir.

TEKNİKER

1-Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme veya Mekatronik ön lisans programından mezun olmak,
2-Gemiadamı ehliyetine sahip olmak,
3-ÖSYM tarafından 2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden, 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak.

TEKNİSYEN

1-Meslek liselerinin gemi makineleri bölümünden mezun olmak,
2-Gemiadamı ehliyetine sahip olmak,
3-ÖSYM tarafından 2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) meslek lisesi mezunları için KPSS P94 puan türünden, 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak.

GEMİADAMI

1-En az herhangi bir ortaöğretim mezunu,
2-Gemiadamı ehliyetine sahip olmak,
3-Mesleğiyle ilgili en az 2 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek,

ŞOFÖR

1-En az herhangi bir ortaöğretim mezunu,
2-En az 5 yıllık B sınıfı ehliyete sahip olmak,
3-Cinsiyeti erkek olmak,
4-ÖSYM tarafından 2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) meslek lisesi mezunları için KPSS P94 puan türünden, 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak.

BAŞVURU

1- Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’ndan veya www.hssgm.gov.tr Internet adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen müracaat veya son başvuru tarihinde Genel Müdürlüğümüzde ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir,

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- 2018 KPSS sonuç belgesi (E-devlet üzerinden alınacak barkotlu veya ıslak imzalı hizmet dökümü), (Gemiadamı hariç)

4- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya E-devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi,

5- Gemiadamı, Tekniker ve Teknisyen için Gemiadamı ehliyetinin örneği,

6- Gemiadamı pozisyonu için çalıştığı süreleri gösterir, (E-devlet üzerinden alınacak barkotlu veya ıslak imzalı hizmet dökümü)

7- Destek Personeli için B sınıfı ehliyeti örneği

8- İyi hal kağıdı (30 gün içerisinde alınmış olmalıdır)

9- Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi başvuru forma yapıştırılacaktır.)

KAMU İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN