Danıştay Başkanlığı Zabıt Katibi Mübaşir Şoför Temizlik Personeli Aşçı Garson ve Programcı Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Danıştay Başkanlığı tarafından 7 farklı kadroda alınacak 67 sözleşmeli personel kadrosu için başvurular bugün (4 Ocak 2023) sona eriyor.

Danıştay Başkanlığı Zabıt Katibi Mübaşir Şoför Temizlik Personeli Aşçı Garson ve Programcı Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Danıştay Başkanlığı lisans, ön lisans ve lise mezunu personel alımı ilanı yayımladı. 2022 KPSS B grubu puanlarıyla alınacak başvurular için adaylar başvurularını 26 Aralıktan itibaren yapabilecek.

Alım Yapılacak Kadrolar

Zabıt Katibi: 20 personel

Mübaşir: 1 personel

Programcı: 1 personel

Temizlik Personeli: 22 personel

Şoför: 13 personel

Garson: 4 personel

Aşçı: 6 personel

Başvuru Genel Şartları

- 657 sayılı devlet memurları kanununun 48’incş maddesinde belirtilen genel şartları taşımak

- 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak

- Zabıta katibi, mübaşir ve Programcı kadrosu için 2022 KPSS’den en az 70, Şoför, aşçı, temizlik personeli ve garson için en az 60 puan almak

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

Başvuru Özel Şartları

Zabıt Katibi

a) Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Eğitimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar/daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylardan bilgisayar/daktilo sertifikası istenmeyecektir.)

c) Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek.

Mübaşir

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak

Programcı

a) Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili bölümlerinden en az önlisans düzeyinde mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan bilgisayar Programcısı sertifikası veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğretim kurumlarından alınmış Bilgisayar Programcısı Sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, diğer fakülte veya yüksekokullardan mezun olup Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı Bilgisayar Programcısı sertifikası veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğretim kurumlarından alınmış Bilgisayar Programcısı Sertifikası sahibi olmak. (Eğitimi sırasında herhangi bir bilgisayar programlama dili içeren bilgisayar programlama dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylardan bilgisayar programcısı sertifikası istenmeyecektir.)

c) C Programlama, C++ Programlama, C# Programlama, Java Programlama dillerinden herhangi birini bilmek.

d) İngilizce dilinde, Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin bu ilanın son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” hakkındaki kararı esas alınacaktır.)

e) Yabancı dil sınav sonuçları (5) yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.

Temizlik Personeli

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak

Şoför

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak

- (D) veya (DE) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte, 2016 yılında yapılan düzenlemeler sonucu (D) ve (DE) sınıfı sürücü belgesine karşılık gelen (E) sınıfı sürücü belgesine sahip olan adaylar da başvurabilir.)

Garson

- Turizm Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümü veya meslek lisesi ve dengi okulların otelcilik, turizm otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm, turizm endüstrisi servis hizmetleri bölümlerinden mezun olmak veya lise ve dengi okullardan mezun olup, garson bonservisine veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca alınmış ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Garson bonservisine sahip olanlar ile “Garson” statüsünde iki yıl çalışmış olanların; Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesini ibraz etmeleri zorunludur.)

Aşçı

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Aşçılıkla ilgili en az meslek lisesi mezunu olmak veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin veya diğer resmi Kurum veya Kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak,

c) Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Sosyal Güvenlik Kurumlarına Prim ödemek suretiyle “Aşçı” statüsünde iki yıl çalışmış olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesinin ibraz edilmesi zorunludur.)

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular 26 Aralık 2022-4 Ocak 2023 tarihleri arasında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden yapılacak.

Alım Yapılacak Kadroların Eğitim Durumları

https://www.kamubulteni.com/images/upload/danYYtay.png

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER VE DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /