BDDK Başvuruları Başladı Kimler Başvurabilir Şartlar Neler

BDDK tarafından alım yapılacak kadrolar için başvurular başladı. Bu kadrolara kimler başvuru yapabilir, başvuru yapmak için hangi şartları taşımak gerekiyor?

BDDK Başvuruları Başladı Kimler Başvurabilir Şartlar Neler

Kamu kurumları arasında yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere Bankacılık Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Bu Kadrolar için 20 personel alımı yapılacak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 5-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştirecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı aşaması, 4 Haziran 2022 Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da (Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü) gerçekleştirilecektir.

KPSS Şartı Var Mı?

Başvuru yapacak adaylardan ilanda belirtilen KPSS puan türlerinden en az 75 puan almaları şartı aranıyor.

Başvuru Genel Şartları

  1. Türk vatandaşı olmak.
  2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  3. Affa uğramış olsa bile bazı suçlardan hüküm giymemiş olmak
  4. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak
  5. Askerlik ile ilişiğinin olmaması gerek
  6. Arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.
  7. Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
  8. Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.

BDDK UZMAN YARDIMCISI İLAN METNİ İÇİN TIKLAYIN