Bakanlığa önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesine önlisans mezunları arasından farklı bölümlerden mezun 21 bin 709 tekniker alımı yapacak. İşte başvuru şartları ve detaylar..

Bakanlığa önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı yapılacak 

Seçim öncesi bakanlıklardan personel alım haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde ki hastanelere tekniker pozisyonunda toplamda 21 bin 709 personel alımı yapılacağı duyurdu. 

Başvuru süreci devam ediyor

Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı başvuru süreci 3 Nisan 2023 tarihine kadar devam ediyor. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir.

Başvuru genel şartları neler ?

  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında, aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerinde ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların, Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.
  • 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.
  • Sağlık Bakanlığı KPSS 2022/11 Tercih Kılavuzunda belirtilen ortaöğretim, ön lisans ve lisans sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı ilanının tam metnine ulaşmak için TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu 21 bin 709 personel alımı hangi şehirlere yapılacak öğretmen için TIKLAYIN