Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu En Az Lise Mezunu Personel Alımı Başvurusu Başladı (Arşiv Uzmanı, Büro Memuru, Kütüphaneci, Personel)

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından yayımlanan ilanda büro personeli, arşiv uzmanı, tashihçi, mütercim, kütüphaneci, dizgi operatörü, programcı, teknisyen ve diğer teknik hizmet personeli kadrolarına personel alınacağına yer verildi. En az lise mezunu personel alımında başvurular bugün başladı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu En Az Lise Mezunu Personel Alımı Başvurusu Başladı (Arşiv Uzmanı, Büro Memuru, Kütüphaneci, Personel)

Başvuru bugün başladı: Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu personel alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda farklı kadrolarda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunda istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” kapsamında yapılacak sözleşmeli kamu personeli alımında başvuru detayları yazımızda.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuracaklarda aranan genel şartlar şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b) Arşiv Uzmanı, Kütüphaneci, Mütercim-Tercüman, Büro Personeli (1), Büro Personeli (2), Büro Personeli (3), Diğer Teknik Hizmet Personeli unvanlı pozisyona başvuracaklar için lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP3 puanı esas alınacaktır.

c) Programcı ve dizgi operatörü unvanlı pozisyonlara başvuracaklar için önlisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP93 puanı esas alınacaktır. ç) Teknisyen unvanlı pozisyona başvuracaklar için ortaöğretim düzeyinde 2018 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2018 KPSSP94 puanı esas alınacaktır

d) Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olmak.

e) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

BAŞVURU

İlana başvurular aşağıdaki linkten başladı.

https://basvuru.ayk.gov.tr/

Başvuru yapmak için linki kopyalayıp yeni sekmede açın. İlan metni için TIKLAYIN.PDF