Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 Yaş Altı Personel Alımı Yapacak İşte Başvuru Tarihi ve Şartları

Bakanlık tarafından yayımlanan ilanla personel alımı başvuruları bugün itibariyle başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden online olarak yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 Yaş Altı Personel Alımı Yapacak İşte Başvuru Tarihi ve Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda İşaret Dili Tercümanı kadrosu için 25 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Yapılacak alımda KPSS şartı aranmazken başvurular için 65 yaş altı şartı aranıyor.

En az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolarda Türk İşaret Dili Yeterlilik sınavından (TİDYES) en az 60 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Alım Yapılacak İller

https://www.kamubulteni.com/images/upload/aile_1.png

Müracaat Koşulları

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son başvuru tarihi itibariyle en az lise mezunu olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) Son müracaat tarihi itibariyle Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında alınmış işaret dili tercümanlığı yapacak seviyede işaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifika sahibi olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

İşaret Dili Tercümanı kadrosuna başvuracak adaylar için başvurular 3 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. 21 Ekim 2022 tarihine kadar devam eden bu başvurular e-Devlette Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kariyer kapısı üzerinden yapılacak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Bir adet vesikalık fotoğraf (Sistem kimlik belgesindeki fotoğrafı otomatik getirecektir. Fotoğrafı bulunmayanlar ise başvuru sırasında sisteme yükleyecektir. Sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir)

- İşaret dilini bildiğine dair belge veya sertifika. (sisteme yüklenecektir)

- TİYDES sonuç belgesi (sisteme yüklenecektir)

- Adres bildirimi, asli sicil kaydı, askerlik durum belgesi

- İşaret dili tercümanı olarak görev yapmasına engel bir durumu olmamak

Sınav Değerlendirmesi

Kadroya alınacak kişi sayısının 3 katı kadar aday uygulama sınavına alınacaktır. Adaylar belirlenirken TİYDES puan sıralamasına göre belirlenecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /