Adalet Bakanlığı ve CTE Personel Alımında Değişiklik (İKM Zabıt Katibi Mübaşir)

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli kamu personeli alımında değişiklik yapıldı. 10 bin personel alımı yapılan değişiklik ile ilgili açıklama geldi.

Adalet Bakanlığı ve CTE Personel Alımında Değişiklik (İKM Zabıt Katibi Mübaşir)

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımında düzenleme.

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den personel alımı müjdesi bekleniyordu. Bakan Gül açıklamasında önümüzdeki süreçte personel istihdamının arttırılacağını söyledi. Bakan Gül, Eylül ayının başında yaptığı 10 bin personel alımına ise değinmedi.

10 BİN PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine 10 bin personel alımı önümüzdeki günlerde yapılacak. Alımlar aşağıdaki kadrolara yapılacak: "Zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire, kaloriferci."

İlanlar yayımlanıyor . Takip için TIKLAYIN

PERSONEL ALIMINDA DÜZENLEME YAPILDI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı ile CTE personel alımında düzenleme ile ilgili, "7242 sayılı Kanun’la personel atamalarında hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz güvenlik hizmetleri programı lise veya meslek liselerinin adalet alanı m ezunlarına da öncelik tanınması düzenlenmiştir."

Söz konusu kanun maddesi şu şekilde:

"“hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksek okulu” ibaresi “hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu veya meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan” şeklinde değiştirilmiş, maddeye birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve maddenin mevcut ikinci fıkrasına “esaslar” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile sınav kurullarının oluşumu” ibaresi eklenmiştir."

Buna göre Adalet Bakanlığı ile CTE personel alımlarında hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu veya meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara öncelik verilecek.

İLAN NE ZAMAN?

10 bin personel alımı ilanı henüz yayımlanmadı. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN