Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına Sözleşmeli Personel Alımında Başvurular 11 Kasım'da Sonlanacak

Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatına sözleşmeli kamu personeli alımı için 25 Ekim'de başlayan başvuru işlemlerinin 11 Kasım mesai bitimi itibariyle sona ereceği bildirildi. Başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarının yanı sıra başvuru sırasında gerekli belgeler ve diğer detayları da içeren başvuru kılavuzunu dikkatle incelemesi gerekiyor. Adaylar, başvuru kılavuzu ve tüm süreci barındıran resmi duyuruya www.adalet.gov.tr'den erişim sağlayabilecek.

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına Sözleşmeli Personel Alımında Başvurular 11 Kasım'da Sonlanacak

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına Sözleşmeli Personel Alımında Başvurular 11 Kasım'da Sonlanacak

Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatına sözleşmeli mütercim alımı için 25 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri 11 Kasım'da sona erecek. Başvuru sonuçları ve sürece dair tüm detaylar bu haberimizde.

YENİ MEMUR , ASKERİ PERSONEL, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İSTİYORSAN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

T.C. Adalet Bakanlığı merkez teşkilatının mütercim ihtiyacının karşılanması için sözleşmeli mütercim alımı yapılacağına ilişkin resmi duyuru geçtiğimiz günlerde bakanlığın personel temin sayfasında yayımlanmış, resmi duyuruda, "Bakanlığımız merkez teşkilâtında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi doğrultusunda, 2018- KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak suretiyle, her bir dil unvanı için boş bulunan pozisyonun 10 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre 4 İngilizce, 3 Fransızca ve 3 Almanca dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır." ifadelerine yer verilmişti. Sözleşmeli mütercim alımı için başvuru süreci 11 Kasım'a kadar sürecek. Bakanlık duyurusunda vurgulandığı gibi başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerekiyor.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARININ DİKKATLE İNCELENMESİ GEREKİYOR

Başvuru yapacak adayların, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman Dili/Dil Bilimi/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca veya Almanca bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (B) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak,Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak." şartlarını yerine getirmesi gerekli. Başvuru sırasında adaylardan talep edilecek belgeler ise aşağıdaki gibi olacak: 

Başvuru formu, başvuru sonuçlarına dair duyuru , sınav ve ücretlendirmeye dair detaylar ve çok daha fazlası Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sayfası olan www.adalet.gov.tr'den öğrenilebilecek. Kamuya yeni personel alımları, son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını takip etmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.