5 Bin TL Maaşla Kamuya Mülakatsız 8845 Personel Alımına Rekor Başvuru

Mülakatsız kamu personeli alımına şimdiden rekor başvuru geldi. 19 Aralık tarihine kadar devam edecek tercihlerle 8845 kamu personeli ataması yapılacak.

5 Bin TL Maaşla Kamuya Mülakatsız 8845 Personel Alımına Rekor Başvuru

Mülakatsız 8845 personel alımına rekor başvuru.

Sağlık Bakanlığı , KPSS 2019/7 tercihleri kapsamında en az lise mezunu adaylar arasından 8845 sağlık personeli alımı yapıyor. Sağlk kadrolarına yapılan personel alımında tercihler geçtiğimiz 13 Aralık günü başladı. 

Tercihlerin başlaması sonrası on binlerce aday , atanmak istediği şehirleri seçti ve tercihlerini ÖSYM 'ye bildirdi. 

KADRO DAĞILIMI

Salık Bakanlığı' nın KPSS 2019/7 tercihleri kapsamında yaptığı sağlık personeli alımında kadro dağılımı şu şekilde;

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre veya Sağlık Bakanlığı ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dahil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında (*) ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında (**) yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

(*) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan hüküm:“…Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”

(**) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümler:“…Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez

BAŞVURULAR ÖSYM 'DEN

İlan başvuruları ÖSYM Başkanlığı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların http://ais.osym.gov.tr/ adresine gitmesi ve tercihlerini yapması gerekmektedir.  İşte tercih kılavuzu

YOĞUN BAŞVURU

2018 KPSS sonrası ikinci sağlık atamasına şimdiden 100 bine yakın kişi başvuru yaptı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan 12 bin atamada;

Lise mezunu 35.260

Ön lisans mezunu 54.370,

Lisans mezunu 52.205 kişi  tercih yaptı.

Tercihler sonrası hiçbir kadro boşta kalmadı. 

KPSS 2019/7 tercihleirne de yine 140 bin civarında adayın tercih yapması bekleniyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından başvuru yapacağınız kadroyu ve KPSS puanınızı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KPSS TERCİHİ YAPACAK KADIN ERKEK SAĞLIKÇILAR BU SAYFADA >> bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

TERCİH SONUÇLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN