1117 Sözleşmeli Büro Personeli Alımına Yoğun İlgi! Tahmini Taban Puanları

İçişleri Bakanlığı'nın sözleşmeli büro personeli alımı için adayların yoğun ilgisi sürüyor. Büro Personeli alımına kimler başvuru yapabilir, başvurular nereden ve nasıl yapılacak? KPSS taban puanları ne civarda olur? işte detaylar...

1117 Sözleşmeli Büro Personeli Alımına Yoğun İlgi! Tahmini Taban Puanları

İçişleri Bakanlığı'nın Taşra Teşkilatı, Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe Nüfus Birimlerinde istihdam etmek üzere 1117 sözleşmeli büro personeli alımı yapacağı geçtiğimiz günlerde Bakanlık resmi internet sayfası ve çeşitli kurumlar aracılığıyla duyurulmuştu.

Söz konusu duyuruda alıma dair, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde Bakanlığımız taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-1 sayılı tabloda dağılımı gösterilen toplam 1117 adet sözleşmeli “Büro Personeli” pozisyonlarına personel alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken, kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi olmuştu : 

SÖZLEŞMELİ PERSONELE NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Sözleşmeli personele 2 bin 439 TL Brüt ücret ödenecek. Başvuruda bulunacak adayların en az önlisans mezunu olması, 35 yaşını doldurmamış olması ( (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), ÖSYM Jokerbet tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen KPSS'ye girmiş olması ve KPSS'den en az 60 puan almış olması (Önlisans mezunları için KPSSP93 , Lisans mezunları için KPSSP3 puan türü) gerekiyor. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Adaylar başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı'nın www.icisleri.gov.tr isimli internet sitesinde bulunan “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na ya da “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu" nu doldurarak gerçekleştirebilecekler.  Başvuru sürecine dair tüm detaylara erişim sağlamak için sayfanın altında yer alan başvuru kılavuzuna göz atabilirsiniz. İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu büro personeli alımı için yoğun ilgi olması bekleniyor, özellikle online başvuru imkanının olması ve kamu personeli alımlarındaki son zamanlarda görülen kıtlık yoğunluğu arttıracak başlıca etkenler arasında. KPSS taban puanının 80 puanın üzerinde olması bekleniyor.  Konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunabileceğiniz diğer kadın-erkek adaylarla irtibata geçerek arkadaşlık kurabileceğiniz facebook grubumuza katılmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

GRUBA KATILIM İÇİN TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA