Son Dakika! Doğalgaz ve Elektriğe Yüzde 20 Zam Geldi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş BOTAŞ, 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20 zam yapılacağını duyurdu. Botaş'ın bu açıklamasından sonra konutlarda kullanılan elektriğe de yüzde 20 oranında zam yapıldığı duyuruldu.

Son Dakika! Doğalgaz ve Elektriğe Yüzde 20 Zam Geldi

 Doğalgaza Yüzde 20 Zam Geldi

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Doğalgaza zam haberi geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş BOTAŞ, 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20 zam yapılacağını duyurdu.4

Konutta yüzde 20, Sanayide yüzde 50

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 49,5 sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 50,8 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 20,4 zam yapıldı.

Elektriğe de Yüzde 20 zam geldi

Elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza gelen yüzde 49,5 zam sonrasında konutlarda kullanılan elektriğede yüzde 20 oranında zam yapıldığı duyurdu. Gelen zam beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olmuştur.

Yüzde 2000 civarındaki artış, aynı oranda vatandaşa yansıtılmadı

Zam kararının açıklanmasıyla birlikte BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada küresel çapta yaşanan koronavirüs pandemi süreci sebebiyle artan doğal gaz talebine bağlı olarak küresel piyasalar doğal gaz fiyatlarında yükselmenin yaşandığına, bununla birlikte Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiylede doğal gaz fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekildi. BOTAŞ bu karşılık olarak fiyatlarda yaşanan yüzde 2000 civarında ki artışın büyük kısmının devlet tarafından karşılandığı, vatandaşa yansıtılmadığına dikkat çekti.