Kerem Kınık´tan İstifa Açıklaması

Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık, TBMM´de yaptığı konuşmada "Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi.

Kerem Kınık´tan İstifa Açıklaması

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 4. gününde Ahbap'a çadır satış yaptığı ortaya çıkan ve olumsuz tepkilerle karşılaşan Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda sunum yaptı. "Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Kınık, "Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulunun istifası durumunda idari anlamda işlemler durur. Sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür" yanıtını verdi.

Kerem Kınık TBMM Deprem Araştırma Komisyonun da bir sunum gerçekleştrirdi. Kınık, komisyon üyelerine yaptığı sunuma; "Daha dirençli toplum ve şehirler inşa edilmesi temennisiyle arzımıza geçiyoruz" sözleri ile başladı. Kınık komisyon üyelerine video izlettikten sonra konuşmasında, Kızılay'ın tarihinden kesitler aktardı.

Konuşa sırasında, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Kınık'a "Neden istifa etmiyorsunuz, çadır, kan gıda maddesi satmak nedir?" diye sordu. Şevkin, "50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği böyle bir ortamda sınıfta kalan Kızılay'ın başkanı olarak bir de milletvekili adayı olacağınız konuşuyor. Hangi başarınızdan dolayı milletin karşısına çıkıp…" diye konuştu.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, 50 binden fazla insanın öldüğü yerde yurttaşların halen yaralarının sarılmadığını ifade etti. İpekyüz, Kınık'a; "Deprem boyunca bizim komisyonumuzun soracağı soru şu olması lazım. 50 binde fazla ölüm var, donarak ölüm var, 2 milyondan fazla terk edilmiş insan var. Kim istifa etti? Kızılay bu kadar tartışılan kurumken istifa eden var mı?" sorusunu yöneltti.

Kınık, bu sorulara karşı ,"Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulunun istifası durumunda idari anlamda işlemler durur. Sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür" ifadelerini kullandı.