Erdoğan'dan Boğaziçi Olayları Açıklaması: "Biz Huzurluyuz Biz Rahatız"

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamada bulundu. Erdoğan Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara değindi.

Erdoğan'dan Boğaziçi Olayları Açıklaması: "Biz Huzurluyuz Biz Rahatız"

Cumhurbaşkanı'ndan son dakika açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası kameralar karşısına geçti. Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Boğaziçi'ndeki öğrencilerle ilgili olması mümkün değil. Bu olayın oradaki öğrencilerle uzaktan yakından alakası yok. Dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin bu işteki üstlendiği görev ortadadır. Tüm bunlarla birlikte ortak hareket ettiği akademisyenler de bu işin içindedir. akademisyenlerin içinde bunu kabullenmeyenler de var . Ancak buna teşne olanlar da var. Birçoğu maalesef şunu öğrenemedi. Bu ülke hukuk devletidir. YÖK'ün yetki alanı var. Bir bu bu ülkenin Cumhurbaşkanının buradaki yetkileri var. Boğaziçi ünviersitesine 2 rektör atadım. Onların atamasını da ben yaptım. YÖK teklif etti ben de atadım. Bunu ben yaptım. Melih Beyle ilgili 9 aday geldi. Bu 9 adaydan Melih Beyin atamasını yaptım. 

PEki Melih Bey kimdir diye baktığımızda , Melih Bey iki üniversitede rektörlük yapmış insan. ODTÜ'den gelme ve Boğaziçi ile ilişkileri olan, alanında başarılı bir arkadaş. Yürekleri yetse Cumhur başkanı da istifa etmelidir der. Aynı zihniyet, Osman Kavala denilen Soros'un ofisi olan kişinin karısı da aynı şekilde Boğaziçi Üniversistesi'nde provokatörleirn içinde yer alan kadındır. Ülmeizin nadide bir üniversitesini alın karıştırın mı diyeceğiz. ABD ya da AB, biz Boğaziçi Üniversitesinde olanları kınıyoruz. Amerika'ya ben şunu söylerim. Seçim öncesi Amerika'daki olaylardan demokrasi yönünden utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşlarınızı oradaki polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler? Bunu nasıl izah edeceksiniz. Macron AB'ye sesleniyor. Ya Macron sen önce sarı yeleklileri çöz. Biz huzurluyuz , biz rahatız. 

Bunlar huzurumuzu kaçırmaya çalışıyor. Ana muhalefet de bunun içinde HDP'de neyaık ki İP'te bu işin içinde. Bunu gezi olayları ile aynı yere getiremeyecek.  76 üniversite ile devraldım şimdi 207 üniversite var. Karıştıra karıştıra sadece Boğaziçi Üniversitesi'ni karıştırdılar. Boğaziçi geriye gidiyor. Şimdi 10 bin öğrencileri kaldı. 206 üniversitede en ufak sıkıntı yok. "