Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sendika Başkanı İle Asgari Ücret Toplantısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Ankara'da asgari ücret zammı gündemli toplantı yaptı. İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sendika Başkanı İle Asgari Ücret Toplantısı Yaptı

Son aylarda artan hayat pahalılığı ve enflasyon sonrasında gözler asgari ücretliye Temmuz ayında ara zam yapılacak mı ? sorularının cevaplarına çevrilmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Ankara'da asgari ücret zammı gündemli toplantı yaptı.

Atalay:"Güzel bir görüşme oldu"

Erdoğan ve sendika başkanı Atalay arasında yapılan asgari ücret toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmazken, sendika başkanı Atalay önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, Erdoğan ile yapılan toplantıda son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında tüm ücretliler gibi asgari ücretli çalışanlarında alım gücünün düştüğünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlattıklarını ifade etti. Güzel bir görüşme olduğunun altının çizen Atalay,Cumhurbaşkanı 'Ben her şeyin farkındayım' dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onların elinde de var. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler" dedi.

Asgari ücret aylık enflasyon oranında zamlansın

Yapılan toplantıda asgari ücret zammına ilişkin herhangi bir rakam konuşmadıklarını dile getiren Atalay, asgari ücretin her ay açıklanan enflasyon oranı kadar aylık olarak verilmesini talep ettikleri bir kez daha vurguladı.