Bakan Nebati´den Dar Gelirlilere Müjde!

Bakan Nebati Açıkladı: “Dar Gelirlilere Nakit Para Yardımı Geliyor”

Bakan Nebati´den Dar Gelirlilere Müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşlara destek ödemeleri yapılacağı belirtti. Enflasyon nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlara nakdi ve gıda yardımı yapılacağının altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında;  maaşları arttırıcı tedbirlerin masada olduğunu söyleyerek "Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinci ile vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz." Dedi.

Uygulanan politikalar ile enflasyonun düşürdüğü alım gücünü yeniden yükselteceklerini söyleyen Bakan Nebati, "Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, Bu çalışmalar kapsamda, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı korumak amacıyla sosyal desteklerden vergi indirimlerine, tarımsal desteklerden enerji sübvansiyonlarına kadar gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşların gelir düzeyinin ve refah seviyesinin korunmasına öncelik verildiğini açıkladı.

Gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Bakan, "Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir.

Ekonomi politikalarımızın esası; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi sağlamak, yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyümek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmaktır." dedi.