Adalet Bakanı Gül: Heyecan Verici Bir Müjdedir

Adalet Bakanı Abdulhamit gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği yeni Anayasa vurgusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Gül: Heyecan Verici Bir Müjdedir

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın çocuklarımıza bırakılacak en değerli miras olacağını yazdı.

Bakan Gül'ün yazılı açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz için heyecan verici bir müjdedir. Hukuk reformumuzun temel hedeflerinden biri olan yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı hayata geçirmek, geleceğimize, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır." ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Ülkemiz bu amaçla, ekonomiden güvenliğe her alanda, bölgesel ve siyasal liderlik politikası izlemektedir. Geldiğimiz noktada yeni ve köklü reform ihtiyaçlarının ertelenemez olduğunu gördük. Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını başlatmıştık, Adalet Bakanlığımız hukuki reformlarla, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ekonomik reformlar konusunda çalışmaları belirli seviyeye getirdi. Hazırlık çalışmalarında ortaya konan tespit, teklifler çerçevesinde her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak taslaklar ortaya çıktı. Şimdi bu taslakları hem kendi içerimizdeki kurullarımızda, hem de Cumhur ittifakındaki ortağımızla değerlendirerek nihai aşamaya getireceğiz. Reform paketlerimizin felsefesi, hedefleri, faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının zamanı gelmiştir. Bu çalışmanın milletin gözü önünde, temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf şekilde gerçekleşmesi, ortaya çıkan metnin milletin takdirine sunulması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde yeni Anayasa için harekete geçebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.