22 Şehirde Ramazan Ayı İçin Ek Yasaklar Geliyor (Ramazan Oruç Ayı Ne Zaman , Teravih Namazı Camide Kılınacak mı?)

Son dakika haberi: Ramazan ayı için yeni kısıtlama olabileceği açıklandı. Çok yüksek risk grubunda olan 22 şehrin akıbeti Nisan ayının ilk haftasında belli olacak ve Ramazan ayında ek kısıtlamaların gelebileceği aktarıldı.

22 Şehirde Ramazan Ayı İçin Ek Yasaklar Geliyor (Ramazan Oruç Ayı Ne Zaman , Teravih Namazı Camide Kılınacak mı?)

22 Lehirde Ramazan ayında kısıtlama.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte koronavirüste yeni kısıtlamaların olabileceği bildiriliyor. Koronavirüsün gölgesinde geçecek ikinci ramazan ayı olan 2021 yılı Ramazan ayında 22 şehirde yeni kısıtlamaların gündemde olduğu bildirildi. 

VAKALAR ARTIYOR

Türkiye'de her geçen gün vaka sayısı artmaya devam ediyor. Dün açıklanan tabloya baktığımızda vakanın yanı sıra vefat sayısının da arttığı görüldü. 117 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısının artması ile birlikte bazı iller için ek tedbirlerin gündeme geldiği bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 100 binlik nüfusa denk gelen vaka sayısı haritasında 17 olan kırmızı şehir sayısı 39'a yükseldi ve tabloı daha da kötüleşmeye başladı. 

RAMAZAN AYI İÇİN KRİTİK HAFTA

Ramazan ayında alınacak tedbirlerin belirlenmesi, tedbirlerin hangi illere geleceği vaka haritasına bakılarak tespit edilecek. Nisan ayının ilk haftasında açıklanacak tabloya göre yeni kısıtlama kararları alınacak. Açıklanacak haritada 22 şehir, yine çok yüksek riskli grupta yer alırsa Ramazan ayında yeni tedbirlerin gelmesi gündemde.

TERAVİH CAMİDE KILINACAK MI?

Ramazan ayında yatsı namazı ile birlikte kılınan Teravih namazının camilerde kılınıp kılınmayacağı henüz bilinmiyor. Sizce kılınmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

EK TEDBİRLER RAMAZAN AYINDA

Bu illerde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde ramazanda yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

RAMAZAN AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

KIRMIZI KATEGORİ ŞARTLARI DEĞİŞİYOR >> DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Sabah Gazetesi