Vakaların En Çok Arttığı 5 Şehir Açıklandı: Risk Haritasında Kırmızı Grup Kriteri Değişiyor

Son dakika haberi: Koronavirüs risk haritasında kırmızı kategori kriterinin değişebileceği bildirilirken Bakan Koca, alarm veren 5 şehrin il sağlık müdürleri ile bir görüşme yaptı.

Vakaların En Çok Arttığı 5 Şehir Açıklandı: Risk Haritasında Kırmızı Grup Kriteri Değişiyor

Son dakika haberi: 5 ilde alarm Bakan Koca gece yarısı paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 5 ilde koronavirüs vakalarının alarm verdiğini, bu nedenle il sağlık müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada salgın yayılım hızının arttığını ve işyerlerinde de maske kuralına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vaka artışı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta en çok vaka artışı yaşanan il yöneticilerimizle korordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Tecrübelerimiz bu artışı göğüslemeye yeterli. Yerinde karar, yerinde tedbir, etkili mücadele ile virüse fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Vaka artışında alarm veren 5 il ise şu şekilde açıklandı:

İstanbul

Kastamonu

Erzincan

Çankırı

Yalova

EN ÇOK VE EN AZ  VAKA OLAN İLLER

Vakanın nüfusa oranına göre baktığımızda en çok vakanın Samsun'da olduğu görülüyor. Daha sonra sırayla Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova'da vaka oranı fazla. En az vaka görülen iller de Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa olarak öne çıkıyor. 

Son haritaya göre 14 şehir daha kırmızıya döndü.

Vakaların en çok arttığı 5 şehir olan İstanbul, Kastamonu, Erzincan, Çankırı ve Yalova'nın il sağlık müdürleri ile Bakan Koca bir görüşme yaptı.

KIRMIZI KATEGORİ İÇİN ORAN DEĞİŞEBİLİR

Sabah Gaztesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre artık 100 binde 100 değil , 100 binde 200 üzerinin kırmızı kategoride sayılabileceği bildirildi.