Sağlık Bakanlığı 14 Bin İşçi Alımı Kura Açıklaması: Tarih Saat ve Canlı Yayın Duyurusu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 'ndan 14 bin işçi alımı kura çekimi , kura saati ve canlı yayını hakkında açıklama geldi. İşte 14 bin işçi alımı kurası hakkında açıklama.

Sağlık Bakanlığı 14 Bin İşçi Alımı Kura Açıklaması: Tarih Saat ve Canlı Yayın Duyurusu

Sağlık Bakanlığı 'ndan kura ve nihai liste açıklaması.

Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı kurası ve nihai listesi hakkında açıklama geldi. 

ATAMA KURALARI AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı tabip , doktor, diş tabibi eczacı gibi kadrolara yapacağı personel alımı için atama kurasını yaptı ve sonuçlarını dün açıkladı.

İŞÇİ ALIMI KURASI 8 NİSAN 'DA

Bu atama kurası sonrası işçi alımı kurasının ne zaman nerede ve saat kaçta yapılacağı merak ediliyordu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada kura çekiminin 8 Nisan 2020 günü yapılacağına yer verildi. 

Kura hakkında şu ifadelere yer verildi:

"İlan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların; kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir."

KURA SAATİ

Kura Ankara 'da 8 Nisan 2020 günü 9:00 - 18:00 saatleri arasında yapılacak. Kura canlı yayınlanmayacak. Kura sonucu Sağlık Bakanlığı tarafındna 8 Nisan 2020 akşam saatlerinde ya da 9 Nisan günü açıklanacak.

Kura sonucu açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

NİHAİ LİSTE

Nihai listeye nasıl bakılır? TIKLAYIN