2020 LGS ve YKS Nasıl Yapılacak? Bakan Açıkladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakank Fahrettin Koca , üniversite ve liselere giriş sınavlarının nasıl yapılacağı meselelerine değindi. Bakan Koca, YKS ile LGS 'nin belirli tedbirlerle yapılacağını söyledi.

2020 LGS ve YKS Nasıl Yapılacak? Bakan Açıkladı

Fahrettin Koca 'dan LGS ve YKS açıklaması.

Liselere giriş ve Üniversiteye giriş sınavı hakkında Fahrettin Koca 'dan açıklama. Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu , bugün kaleme aldığı yazısında  Bakan Fahrettin Koca 'nn Vuhan 'ı İstanbulla karşılaştırdığını aktardı. Bakan Koca, İstanbul Türkiye 'nin Vuhan 'ı dedi.

Bakan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Vuhan'ı, İstanbul oldu. Hatta İstanbul, Vuhan'a göre daha iç içe bir kent. Salgını İstanbul'da kontrol altına aldık. 3'er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla tüm İstanbul'u bulaşı zincirini tespit için dolaştı. Tıbbi dedektif gibi iz sürdü. Bu yöntemi uygulamasaydık İstanbul'da salgını kontrol altına almamız çok zor olurdu. Neden? Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti." ifadelerini kullandı.

Ramazanda sosyal hareketi en aza indirerek vaka sayısının azaltılmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Koca, Ramazan Bayramı 'nda çifte bayram yaşayacakların söyledi. 

OKULLARIN AÇILMASI , YKS VE LGS NASIL YAPILACAK?

Okulların açılması , YGS ve LGS sınavlarının nasıl yapılacağı konusuna değinen  Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Okulların ne zaman açılacağını bayram öncesi gelişmelere ve genel tabloya bakarak belirleyeceğiz. Ancak liselere ve üniversiteye giriş, sınavlarının Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, belli kurallar ve önlemler dahilinde yapılmasını hedefliyoruz.

Tedaviye erken başlamamız ölüm oranlarının diğer ülkelere göre daha düşük oranlarda seyretmesini sağladı.

YKS konuları için TIKLAYIN