Sağlık çalışanlarının mesleki bilgi, tecrübe ve mücadele gücünün kovid-19 pandemisinde bir kez daha hatırlanıldığını, onların sayesinde vatandaşların kendilerini ve sevdikelrini güvende hissettiğini vurgulayan Hatipoğlu, resmi kayıtlara göre pandemi sürecinde 385 sağlıkçının hayatını kaybettiğini, on binlercesinin virüse yakalandığını ve her birinin aylarca ailelerinden uzakta kaldığını söyledi.
Hatipoğlu, "Sağlık birimlerindeki aşırı yığılma ve olumsuz fiziki koşulların yarattığı gerginlik sağlıkta şiddeti de beraberinde getirmektedir. Sağlıkta şiddeti önlemeye ilişkin yasanın Nisan 2020’de çıkmış olmasına rağmen, 2020 yılının son altı ayında kamuoyuna yansıyan 117 şiddet olayı meydana geldiği; 231 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, ilgili yasanın sağlık ve yardımcı sağlık ile sınırlı kalmayıp, tüm sağlık çalışanlarını kapsaması ve müeyyidelerin etkin bir şekilde uygulanması çok önemlidir.Kişi başına düşen sağlıkçı sayısının OECD ortalamasına getirilmesinden başlayarak bir dizi adım atılması, sağlık çalışanlarının ağırlaşan ekonomik koşullarda insanca yaşayacakları gelir düzeyine kavuşmaları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
demokraside son umudumuz deva
Öyleşey mi olur ya . İyi günde git gel beleş parayı cebine koy kötü günde istifa et eğer önemli bi gerekçe yoksa yanlış buluyorum. O zaman polis aske de zorlu görev çıkınca istifa etsin terör bölgesine gitmesi gerektimi istifa etsin. Sağlık çalışanları yıllardır devlet hastanelerinde benim gördüklerim yan gelip yatıyordu. Şimdi iş zorlaşınca istifa oldu cnm