Ev Hanımlarına Sigorta ve Emeklilik Hakkı İçin Açıklama

Son dakika : TBMM 'de yapılan açıklamada, ev hanımlarının sigortalı sayılması ve belli bir yaşı doldurduğunda emekli edilmesi için açıklama geldi.

Ev Hanımlarına Sigorta ve Emeklilik Hakkı İçin Açıklama

Ev hanımlarına emeklilik açıklaması.

Ev hanımlarıan emeklilik için TBMM 'de bir açıklama yapıldı. Serpil Kemalbay Pekgözegü yaptığı açıklamada , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nü kutladı ve ev hanımlarına emeklilik için verdikleri kanun teklifinin gündeme gelmesini ve ev kadınlarının sigortalı yapılması , yaşını tamamladığında ise emekli edilmesi istendi. 

"8 Mart, 1857’de New Yorklu tekstil işçisi kadınların “eşit işe eşit ücret” talebiyle başlattıkları direnişle sembolleşti ve tüm kadınlara mal oldu." diyerek sözlerine başlayan Vekil, şunları söyledi:

"Kadın yurttaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 8 Martta kadınlara şiddet uygulayan Hükûmeti kınıyorum."

"GÖRÜNMEYEN EMEĞİ GÖRÜNÜR KILMALIYIZ"

"Sevgili ev kadınları, emeğiniz görünmüyor. Görünmeyen emeği görünür kılmalıyız. Ev kadınlarına sigorta ve emeklilik hakkı için ellerimizi birleştirmeliyiz. Ev kadınlarına sigorta ve emeklilik hakkı için verdiğimiz yasa teklifini tüm vekillerin de desteklemesini burada talep ediyorum."

KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDA

Serpil Kemalbay Pekgözegü tarafından hazırlanan kanun teklifi geçtiğimiz gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. söz konusu kanun teklifi ile ev hanımlarının sigortalı sayılması ve yaş ile primi doldurduğunda emekli edilmesi istendi. Söz konusu kanun teklifinin tam metni için TIKLAYIN

Peki sizce ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmeli mi? Kaç yaşında emekli edilmeliler? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Ankete katılmak için TIKLA KATIL