Son Dakika: Ev Hanımlarına Emeklilik İçin Yeni Hamle

Ev hanımlarına emeklilik için son dakika haberi geldi. Yeni bir kanun teklifi hazırlandı ve kanun teklifi, TBMM Başkanlığı 'na sunuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı , söz konusu teklifi komisyonlara sevk etti.

Son Dakika: Ev Hanımlarına Emeklilik İçin Yeni Hamle

Ev hanımlarına emeklilik için yeni gelişme.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na yeni bir teklif geldi. Milletvekili Serpil KEMALBAY PEKGÖZEGÜ tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde , ev hanımlarına emeklilik imkanı sunulması öngörüldü. 

TEKLİF KOMİSYONLARA GELDİ

TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifi , komisyonlara gönderildi. 6 Mart 2020 Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Sağlık , Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna gelen kanun teklifinin tam metni yayımlandı. Biz de kamubulteni.com olarak yayımlanan kanun teklifinin tam metnine ve detaylarına bu haberimizde yer verdik.

"Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" olarak TBMM 'ye sunulan kanun teklifinin özeti "Teklif ile, ev kadınlarının sağlık sigortası ve emeklilik haklarından yararlandırılması amaçlanmaktadır." ifadeleri ile belirtildi. 

TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

Söz konusu kanun teklifi ile ev hanımlarının emekli edilmesi amaçlanıyor.

Peki sizce ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Ankete katılmak için TIKLA KATIL

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi 3 komisyona geldi. Komisyonlarda görüşülüp oylanan kanun teklifi, eğer kabul edilirse Genel Kurul 'a sevk edilecek.