POMEM'e Başvuracak Düşük KPSS'li Adaylar Dikkat !

POMEM 10 bin polis alımına başvuru yapan ve yapacak adaylar için Kamubulteni.com 'dan son dakika uyarısı geldi.

POMEM'e Başvuracak Düşük KPSS'li Adaylar Dikkat !

10 bin polis alımı için başvurular alınmaya devam ediyor.

23. dönem POMEM kapsamında yapılacak polis alımı için 100 bine yakın adayın başvuru yapması bekleniyor. Lisans KPSS 'den hemen sonraki alım olması nedeniyle çok sayıda adayın polis alımına başvuru yapması bekleniyor. Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak alım için Lisans mezunlarında KPSS 60, Ön Lisans mezunlarında ise 70 KPSS şartı aranmaktadır. 

KPSS 60 ALDIM RAHATIM DEMEK YOK

Polis alımında ASIL ve YEDEK listeler belirlenirken KPSS puanının yüzde 25 'i, fiziki yeterlilik sonucunun yüzde 25 'i ve sözlü mülakat sonucunun yüzde 50 'si alınır ve nihai sonuç bu puana göre şekillenir.

Bu nedenle KPSS'den düşük alan adayların seçim aşamalarında diğer adaylara oranla daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. KPSS'si 88 olan adayın bu puanı nihai puana 22 puan olarak yansır. KPSS puanı 60 olan bir kişinin de bu puanı nihai puana 15 olarak yansır. Fiziki yeterlilik ile sözlü mülakat hesaplandığında her aşamada KPSS'si yüksek olan aday diğerine göre handikap avantajı ile başlayacak. KPSS'si düşük olan adaylar spor ile sözlüde iyi puan alırsa diğer adaylarla arasındaki puab farkını kapatabilir öne de geçebilir.

Bu nedenle KPSS'si düşük olan adayların ilk olarak spora yüklenmesi gerekmektedir. Sıkı bir çalışma ile parkurdan 100 puan alırsanız sözlü mülakta biraz daha rahat gireceksiniz.

Fiziki yeterlilikten sonra da mülakat sorularını çalışarak sözlüden de iyi bir puan alabilir ve polis olma şansını yakalayabilirsiniz. POMEM polis alımına başvuru yapan adaylar kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor ve seçim aşamaları hakkında bilgi alış verişi yapıyor. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve polis alımı sürecinden ve yeni alımlardan bildirim alarak haberdar olun.

POMEM BAŞVURU KILAVUZU VE BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>>  TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER