Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Memur Alım İlanı Yayımladı Başvurular Başladı

Kamu kurumları memur ve sözleşmeli personel alımı tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 5 memur alımı için başvuru süreci başladı. Başvuru linki haberimizde…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Memur Alım İlanı Yayımladı Başvurular Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı giriş sınavı ile müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Toplamda 5 personel alımı yapacağını duyuran Bakanlık, bu alımların lisans mezunu adaylara yönelik olacağını açıkladı. Başvurusu geçerli olan adaylar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınava katılacak.

Hangi Bölüm Mezunları Başvuru Yapabilecek

Açıklan 5 kişilik müfettiş yardımcısı kadrosu için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları başvuru yapabilecek.

KPSS Şartı

Başvurular için 2021-2022 KPSS P48 puan türünden 80 ve üzeri puan almak, aynı zamanda en yüksek puan alan ilk 100 kişi arasında yer almak gerekiyor.

Başvuru Genel Şartları

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak

2. Yukarıdaki fakültelerin dört yıllık bölümlerinden mezun olmak

3. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir.)

4. Sağlık durumunun yurdun her türlü yerinde ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında görev yapmasına elverişli olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ) üzerinden online olarak yapacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Adayların bilgileri sisteme otomatik olarak getirilecek, bilgilerinde hata olanlar güncelleme/düzeltme yapmak zorundadır.

- Bu ilanda belirtilen bölümler için denklik belgesi bulunanlar, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini “pdf” ya da “jpeg” formatında “Denklik Gösterir Belge” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

- Başvuru sırasında bir adet vesikalık fotoğraf sisteme yüklenecektir. (Vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olmalıdır.)

- Adaylar, kendi el yazılarıyla yazılmış özgeçmişlerini taratarak Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinde yer alan ilgili bölüme yükleyeceklerdir.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /