Ticaret Bakanlığı 100 Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak

15 Nisan 2022 Tarihli ve 31810 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan alım ilanında Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 50 ve Gümrük Grup Başkanlığı 50 müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve detayları..

Ticaret Bakanlığı 100 Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak

Ticaret Bakanlığı 15 Nisan 2022 Tarihli ve 31810 Sayılı Resmî Gazete'de yayımladığı alım ilanında kendi bünyesinde bulunan Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nda görevlendirilmek üzere 50 ve Gümrük Grup Başkanlığı için 50 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu.

Alım sınav ile yapılacak

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 100 müfettiş yardımcısı alımı için adaylar kurum tarafından sınava tabi tutulacak.

KPSS P48 puan türünden en az 80 şartı

Bakanlık tarafından yapılacak bu alım sınavına başvuru yapabilmek için ise adayların KPSS P-48 puan türünden en az 80 puan almaları şartı aranıyor.

Başvurular ne zaman yapılacak ? 

Adaylar giriş sınavları için başvurularını 25 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecekler.

Giriş sınavı ne zaman yapılacak ?

Giriş sınavları 4 oturum olarak İç Ticaret Grup Başkanlığı için 25-26 Haziran 2022 ve Gümrük Grup Başkanlığı için 02-03 Temmuz 2022, tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra yapılacak.

Sonuçlar internet üzerinden duyurulacak

Giriş Sınavını kazananların isimleri Bakanlık internet sayfasında ilan edilecektir. Giriş Sınavını asil kazanan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır. Ayrıca adaylar sınav sonuçlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

Başvuru şartları :

  • Süresi içinde başvurmuş olmak
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak 
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak
  • En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak
  • Sağlık durumunun elverişli olması

Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcı alım ilanı detayları için Tıklayın