SGK Memur Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu'na 50 denetmen yardımcısı alımı yapılacak.

SGK Memur Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı duyurusu 12 Mayıs'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlandı. 50 kişilik alımın yazılı ve sözlü iki sınav aşaması şeklinde gerçekleştirileceği belirtilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını yerine getirmesi gerektiği kaydeidldi.

3 Temmuz 2021 tarihinde saat 10.00'da uygulanacak yazılı sınava katılmak isteyen adayların başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

Başvurular 24 Mayıs'ta başlayacak, 4 Haziran'da sona erecek. Başvuru işlemleriyle ilgili, "Başvurular; E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayıp 04 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde (Saat:17.30’da) sona erecektir.Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavı başvuru formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır." bilgilendirmesi yapıldı.  

Başvuru yapacak adayların KPSS en az 70 puan ve "En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak" şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Genel Şartlar ise şu şekilde: 

Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • Tablo-1’de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak.
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

SGK MEMUR ALIMI TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.pdf

Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574