SGK KPSS Puanı ile Memur Alımı Yapıyor: Başvuru Ekranı Açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve 2020 yılı kamu personeli alımı başvurusunun e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladığını duyurdu. İşte SGK memur alımı başvuru detayları.

SGK KPSS Puanı ile Memur Alımı Yapıyor: Başvuru Ekranı Açıldı

SGK memur alımı başvurusu başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda uzman yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. Genel İdare Hizmetleri sınıfında SGK merkez teşkilatında istihdam etmek üzere yapılan kamu personeli alımında adaylar, 2018 ve 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nda aldıkları puana göre seçim aşamalarına çağrılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SGK uzman yardımcısı alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarına haiz olması gerekmektedir:

a) Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

e) Tablo -1 de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak.

f) Geçerliliği devam eden YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

g) Süresi içinde başvuru yapmış olmak

MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

SGK kamu personeli alımı başvurusu e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. Başvurusunu yapmak isteyen adayların https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden müracaatını yapması gerekmektedir. 

Başcuru adımları şu şekilde verildi:

- Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.

- Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.

- Adaylar; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir.

- Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.

- Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.

- Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. h) Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır