Ortaöğretim-Lise KPSS'den 55, 56, 57, 58, 59 Alanlar Nerelere Başvurabilir?

Ortaöğretim KPSS 'den 55 ile 59 puan arasında alan adaylar hangi memurluklara başvuru yapabilir? 55 KPSS ile , 56 KPSS ile , 57 KPSS ile , 58 KPSS ile , 59 KPSS ile hangi kurumlara alım yapılıyor? İşte son bilgiler.

Ortaöğretim-Lise KPSS'den 55, 56, 57, 58, 59 Alanlar Nerelere Başvurabilir?

Lise KPSS'de 55, 56, 57, 58, 59 puan alanlara nerelere başvuru yapabilir?

24 Aralık günü KPSS ortaöğretim sonuçları açıklanıyor. Sınav sonuçlarının açıklanacak olması ile birlikte adaylar , KPSS'den alacxakları puanla nerelere başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Peki KPSS ortaöğretim 55, 56, 57, 58, 59 puanla nerelere başvuru yapılabilir?

BELEDİYELER

KPSS düşük puan ile belediyeler kamu personeli alımı yapmaktadır. Belediye zabıta, itfaiye eri ve kamu personeli alımında KPSS puanı belediyeler tarafından belirlenir. Belediyeler ister 80 KPSS ile isterse 50 KPSS ile alım yapar. 55-59 arası alan adaylar belediyelerin ilanlarını bekleyecek. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELER

Üniversiteler, yaptıkları kamu personeli, sağlık personeli alımlarına büyük oranda KPSS puan şartı koymaz. KPSS 'den geçerli bir puan alan her aday , üniversitelerin yayımladığı lise mezunu sağlık personeli, tekniker, teknisyen, şoför, hizmetli kadrolarına başvuru yapabilir.

DİĞER KURUMLAR

Diyanet, lise mezunları arasından 50-55 puanla alım yaparken MSB ve jandarma , memur alımlarına KPSS sınırı koymadan personel alıyor. 

ASKER POLİS ALIMLARI

Lise KPSS ile asker polis alımı olmamaktadır.  Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımlarına , YKS ile jandarma subay astsubaylığa ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. 

55-59 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN