Ön Lisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile Memur Alımı Yapan Yerler

KPSS ön lisans sınavı için kritik gün geldi. Sonuç günü gelince adaylar, alacakları puan ile başvuru yapabilecekleri kamu ilanlarını, memur alımlarını araştırmaya başladı. Peki 55, 56, 57, 58, 59 KPSS puanlarından birini alan adaylar hangi kamu ilanlarına başvuru yapabilir? Bu puanla alım yapan yerler hangileri? İşte detaylar.

Ön Lisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile Memur Alımı Yapan Yerler

Ön lisans KPSS'den 55-56-57-58-59  alanlar nerelere başvurulur?

Ön lisans sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM'nin sonuçları açıklaması beklenirken adaylar, alacakları puanla nerelere başvuru yapabileceğini araştırıyor.  Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda ön lisans mezunlarının 50-54 arası KPSS puanı ile başvuru yapacakları yerleri , ilanlara yer verdik. Peki 55 KPSS alan , 56 KPSS alan, 57 KPSS alan, 58 KPSS alan, 59 KPSS alan hangi ilanlara başvuru yapabilir? İlanlar yayımlanıyor. Takip etmek için TIKLAYIN

55-59 ÖN LİSANS KPSS İLE BAŞVURU YAPILACAK MEMURLUKLAR

55 ile 59 arasında KPSS puanı alan adaylar memurluk için biraz zorlanacak. bu puan aralığında memur alımları biraz düşüş oluyor. Gerçi diğer puan aralıkları için de düşük oluyor. KPSS'den bu aralıkta puan alan adaylar, üniversitelerin ve üniversite hastanelerinin KPSS puan sınırı olmadan ve en az 50-55 KPSS puan sınırı ile yapılan personel alımlarına başvuru yapabilecektir. Öte yandan 50-55 KPSS puan şartı ile bazı belediyeler memur, zabıta, itfaiye eri alımı yapmaktadır. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler kendi belirlemektedir. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor. Adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilir. Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. Öte yandan Jandarma ve MSB de memur alımlarında KPSS puan sınırı istemez yada 50 ister. Adaylar bu ilanlara da müracaat edebilir. Ancak bu ilanlar henüz yayımlanmadı. İlanlar yayımlandığında kamubulteni.com olarak takipçilerimize bildirimle aktaracağız. Siz de haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin.

ASKER POLİS ALIMI

Asker alımları için ise 60 KPSS puan şartı istenmektedir. Bando sınıfı için ise askeriyere KPSS şartı istenmemektedir. Bu adaylar askeri alımlarda sadece bando sınıfına başvuru yapabilir. Öte yandan bu puan aralığında alan adaylar, polis alımına da bu adaylar müracaat edemiyor. POMEM polis alımında 65 KPSS puanı ile alım oluyor. 

55-59 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN