Maliye Bakanlığı 175 Memur Alımı: İşte Vergi Müfettiş Yardımcılığı Başvuru Ekranı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılı Vergi Müfettiş Yardımcılığı ilanı yayımlandı ve başvurular alınmaya başladı. 175 memur alımı için başvuru şartları ve başvuru ekranı yazımızda.

Maliye Bakanlığı 175 Memur Alımı: İşte Vergi Müfettiş Yardımcılığı Başvuru Ekranı

HMB 175 memur alımı başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 175 vergi müfettiş yardımcısı alımı başvurusu bugün başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere yapılan memur alımında başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. 

SINAV YAPILACAK

Vergi Müfettiş yardımcılığı kadrosuna yapılan personel alımında adaylar sınava alınacak. Sınav 19-20 Aralık tarihlerinde yapılacak. Sınav konuları ise şu şekilde:

  • - Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılır. Sınav konuları aşağıdaki gibidir:
  • - MALİYE: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi.
  • - İKTİSAT: Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar.
  • - HUKUK: Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku hariç).
  • - MUHASEBE: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi.

KİMLER İLANA BAŞVURU YAPABİLİR?

HMB kamu personeli alımı başvurusu internet üzeirnden laınmaya başladı. İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki koşulları taşıyor olması gerekiyor:

  • - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.
  • - Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)
  • - Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
  • - En az dört yıllık yükseköğretim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kuramlarından mezun olmak.
  • - Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.
  • - Başvuruyu, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.
  • - ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 875 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)
  • - Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • - Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunmak.

BAŞVURU BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi müfettiş yardımcılığı sınav ilanı geldi ve başvurular alınmaya başladı. İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki sayfaya giderek müracaatını yapması gerekmektedir:

https://sinav.hmb.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfanın alt kısmında bulunan güncel sınav bilgileri kısmından müracaatınızı yapabilirsiniz.