Kamuya Lise Ön Lisans ve Lisans Mezunu Şoför Hizmetli Sekreter Memur ve Avukat Alımı Yapılacak İşte Şartlar ve Detaylar

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kamu personeli alım ilanı yayımladı.

Kamuya Lise Ön Lisans ve Lisans Mezunu Şoför Hizmetli Sekreter Memur ve Avukat Alımı Yapılacak İşte Şartlar ve Detaylar

Bugün yayımlanan ilanda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 21 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu.

Alım Yapılacak Kadrolar

Avukat: 2 personel

Memur: 7 personel

Sekreter: 4 personel

Şoför: 4 personel

Hizmetli: 4 personel

KPSS Şartı Var mı?

Başvurular KPSS puanıyla yapılacak. Avukat ve memur kadroları için KPSS P3, sekreter kadrosu için P93, hizmetli kadrosu için P94, şoför kadrosu için ise P93 veya P94 puan türünden 70 ve üzerinde puan alma şartı bulunuyor. Başvurular için 2022 KPSS puanı geçerli olacak.

Mülakat Var Mı?

KPSS puanıyla başvuran ve başvuruları geçerli olan adaylardan avukat, memur, hizmetli ve sekreter kadrosu için sözlü, şoför kadrosu için ise sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak.

Eğitim Şart ve Özel Şartlar

Avukat

En az dört yıllık lisans eğitimi veren Üniversitelerin Hukuk bölümünden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının Hukuk bölümünden mezun olmak.

Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

Memur 1. Grup

Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmak.

Memur 2. Grup

Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Sigortacılık, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Lisans programlarından veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen programlarından mezun olmak.

Sekreter

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği önlisans programlarından veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen programlarından mezun olmak.

Hizmetli

Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Şoför

Herhangi bir ön lisans programından veya ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

En az (B) sınıfı sürücü belgesine son başvuru tarihi itibarıyla (5) yıldır sahip olmak

Başvuru Genel Şartları

1) Türk Vatandaşı olmak,

2) Kamu haklarından mahrum olmamak,

3) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4) Askerlik ile ilişiği olmamak

5) İşini sürekli yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak,

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapacaktır. Adaylar sadece 1 sınav için başvuruda bulunabilecek.

Sınav Tarihi ve Yerleri

- Şoför kadrosu için uygulama sınavı 06 – 10 Mart 2023 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır. Adayların hangi tarihte uygulama sınavına katılacakları, uygulama sınavında başarılı olan adayların sözlü sınav tarihleri Kurumun resmi internet sitesinde (https://www.seddk.gov.tr/) duyurulacaktır. Ayrıca, adaylar Kariyer Kapısı platformundan sınav bilgilerini görüntüleyebilecektir.

- Avukat kadrosu için sözlü sınavı 14 Mart 2023 Salı günü İstanbul’da yapılacaktır.

- Memur kadrosu için sözlü sınavı 15 Mart 2023 Çarşamba günü İstanbul’da yapılacaktır.

- Sekreter kadrosu için sözlü sınavı 16 Mart 2023 Perşembe günü İstanbul’da yapılacaktır.

- Hizmetli kadrosu için sözlü sınavı 17 Mart 2023 Cuma günü İstanbul’da yapılacaktır.

- Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurumun resmi internet sitesinde (https://www.seddk.gov.tr/) ilan edilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /